Gaverstraat 35 M - 9500 Geraardsbergen - Belgium+32 (0)54 42 13 57info@cbfpyro.be

Technologie

 CBF Pyrotechnics is toonaangevend in de sector door de nieuwste technologieën toe te passen, met een sterke focus op creativiteit, innovatie, productontwikkeling én veiligheid.

Afschietsystemen

Van bij de start van CBF Pyrotechnics in 1995 worden al onze shows, om het even welk budget, elektronisch afgeschoten. Hierdoor staan onze technici niet alleen op een veiligere afstand, maar hebben wij een beter overzicht op wat zich op de grond en in de lucht afspeelt.

Een elektronisch afgeschoten vuurwerk heeft een vlot dynamisch tempo en bevat geen storende ‘zwarte gaten’.

Onze systemen zijn voorzien van een “dodemansknop”, ingeval van nood kan de show onmiddellijk stilgelegd worden.

Wij beschikken over de mogelijkheid om alle ontstekingen op voorhand én van op een veilige afstand te testen.

Ook met ‘normaal’ regenweer kan afgevuurd worden. Enkel de wind kan roet in het eten gooien.

 

Onze standaard en kleinere muzikale shows worden bediend met een zelf ontwikkeld bedieningspaneel dat werkt op lage spanning en waterdicht is.

Ons systeem heeft reeds jaren zijn efficiëntie in allerlei omstandigheden bewezen.

Voor de ontstekers kiezen wij voor een Europees topmerk, omwille van de betrouwbaarheid.

 

Voor het afvuren van onze gekende pyromusicals maken wij gebruik van een hightech computergestuurde installatie. CBF Pyrotechnics was het eerste Belgisch vuurwerkbedrijf dat hierin investeerde. Ondertussen is ons modulair systeem danig uitgebouwd dat wij buitenlandse collega’s regelmatig gaan ondersteunen.

Een perfect gesynchroniseerde pyromusical vergt heel wat voorbereiding en timing. Met behulp van onze simulatiesoftware krijgen wij op voorhand een idee van hoe de uiteindelijke show er zal gaan uitzien.

Lanceersystemen

De mortierrekken voor het afvuren van de vuurwerkbommen zijn een eigen ontwerp op basis van jaren ervaring, ondertussen door menig vuurwerkbedrijf nagebouwd.

 De rekken zijn superveilig en stellen ons in staat om vanuit meerdere hoeken het vuurwerk af te schieten, zodat we ook met de windrichting rekening kunnen houden. Het bedieningsgemak en de tijdswinst dat wij met dit systeem boeken komt de klant ten goede.

Menu