Gaverstraat 35 M - 9500 Geraardsbergen - Belgium+32 (0)54 42 13 57info@cbfpyro.be

Bedrijfsprofiel

De magische kracht van vuurwerk brengt al eeuwenlang de mens in extase. Geen enkele andere vorm van entertainment kan het publiek zo overtuigend boeien. Vuurwerk maken is een vorm van kunst, en dat creëert CBF Pyrotechnics telkens opnieuw in de lucht. Onze passie is het schilderen van beelden in de lucht, het aankleden van de duisternis met tijdelijke kleurfragmenten… in al z’n facetten, van rustig tot actievol.

Na reeds op zeer jonge leeftijd een grote fascinatie voor vuurwerk ontwikkeld te hebben, besloot Christophe Byl begin jaren negentig een tijdje mee te werken bij een vuurwerkfirma om ervaring met de materialen en de opbouw van vuurwerkshows op te doen. Het duurde toen niet lang om zijn passie voor het vuurwerk in de praktijk om te zetten en Christophe Byl nam de beslissing zijn vaste baan op te geven en van zijn hobby zijn beroep te maken. Op dat moment werd CBF Pyrotechnics geboren.

Het gevoel voor harmonie en compositie, aangewakkerd door de passie voor vuurwerk resulteerde al snel in mooie vuurwerkshows met of zonder muziek en in pyromusicals die niet onopgemerkt bleven. Veiligheid, kwaliteit en een eerlijke prijs waren van bij de aanvang van CBF Pyrotechnics de hoofdprincipes en zijn dat vandaag nog steeds. Elk vuurwerk wordt op maat samengesteld in functie van de afschietlocatie.

De keuze van de gebruikte vuurwerkeffecten, die steeds zeer hoogstaande kwaliteitsproducten zijn, geeft de organisator de garantie op een kwalitatief zeer hoogstaande show waarbij de veiligheid van het publiek niet in het gedrang komt én dit voor een prijs die steeds binnen het vooropgestelde budget blijft.

De keuze van CBF Pyrotechnics voor kwaliteitsvolle materialen, het gebruik van de nieuwste effecten en het zelf ontwikkelen van nieuwe producten en kleurencomposities, bleef in het buitenland niet onopgemerkt, met als resultaat dat CBF Pyrotechnics door grote internationale firma’s en wereldbekende familiebedrijven gevraagd werd om mee te werken aan hun grote vuurwerkproducties.

Dit leidde tot goede contacten en samenwerking met grote internationale vuurwerkspecialisten. Die collegiale samenwerking maakt het mogelijk dat CBF Pyrotechnics, door gebruik te maken van de nieuwste technieken en zelf ontworpen effecten, steeds opmerkelijke shows kan realiseren, die zowel door het publiek als door de organisatoren in binnen- en buitenland zeer geapprecieerd worden.

CBF Pyrotechnics werd op eigen bodem met zijn vuurwerkshows driemaal Belgisch kampioen en na 18 jaar innovatie, creativiteit en passionele gedrevenheid won CBF Pyrotechnics in oktober 2012 de gouden medaille op het Internationaal Vuurwerkfestival in Shanghai. Deze wedstrijd behoort tot de top drie van de grootste festivals ter wereld. Een paar weken later volgde een tweede gouden medaille op het Shanghai Jinshan Beach Fireworks Festival.

Ondanks de vele internationale prijzen en de grote internationale bekendheid blijft CBF Pyrotechnics zijn basisprincipes veiligheid, kwaliteit en scherpe prijzen trouw. Dit om elke organisator een optimale, op maat gemaakte, veilige vuurwerkshow of pyromusical aan te bieden binnen het door de organisatie beschikbaar gesteld budget.

Menu